Wandwerk

Als het gaat om wandwerk heeft Tegelzettersgilde.nl dé specialisten. Onze tegelzetters hebben dan ook veel ervaring met wandtegelwerk. Het voordeel van deze ervaring is, dat zij precies weten hoe verschillende tegels te plaatsen. Daarnaast weten zij per steen en ruimte te kiezen voor de juiste verwerkingsmethodes en materialen.

wandwerk

Enkele voorbeelden van onze product kennis

Om u een klein idee te geven van onze product kennis, vind u hieronder wat belangrijke zaken waar wij rekening mee te houden als wij uw wanden gaan betegelen.

1. Welke verwerkingsmethode vraag de tegel

Wanneer er gekozen wordt voor een bepaalde steen of tegel is het belangrijk deze op de juiste manier te verwerken. Sommige tegels vragen om ouderwets “zetwerk”, andere kunnen gelijmd worden. Er zijn ook soorten natuursteen die bijv. niet met veel vocht verwerkt mogen worden i.v.m verkleuring.

Ons Gilde Team heeft jarenlange ervaring en weet voor iedere steensoort de juiste verwerkingsmethodeWeetjes over tegelwerk

2. Pasta of Poederlijm

Wanneer er wanden betegeld moeten worden in een badkamer gebeurt het vaak dat tegelzetters pastalijm gebruiken. Dit is eigenlijk een grote fout. Door het vocht in de badkamer gaat de pasta lijm namelijk na een aantal jaar schimmelen. Soms gebeurt dit zo hevig dat de schimmel de tegels van de muur drukt. Daarnaast gaat het vaak muf ruiken door dit proces.

3. Iedere tegel heeft zijn eigen stijl

Bij het verwerken van tegels is er altijd een “stijl” waarin de tegels verwerkt moeten worden. Zo horen oude witjes bijna zonder voeg geplaatst te worden. Daarnaast mogen er bij deze tegels absoluut geen hoekstrips gebruikt worden. Dit gebeurde vroegen per slot van rekening ook niet. Helaas zien wij dat dit vaak mis gaat, waardoor de sfeer van deze mooie tegel niet tot zijn recht komt.

Ook zijn er natuurlijk moderne en strakke tegels. Deze vragen om een super strakke verwerking met een minimale voeg. Een minimale voeg… Juist, minimaal. Wanneer u tegels voegloos plaatst, kan het voegsel nooit goed tussen de voegen komen. Hierdoor krijgt u lekkage naar uw achterwand, of laten voegen los. Een voeg kan dus heel klein zijn, maar voor kwaliteit heeft u altijd een minimale (bijv. 2-3 mm) voeg nodig.

Goed Voorwerk

Natuurlijk vragen bepaalde ruimtes ook om goed voorwerk. Zo is het belangrijk badkamers te voor zien van kimband. En is het belangrijk zuigende ondergronden te voorzien van de juiste primer. Natuurlijk zijn er per situatie en ruimte nog veel meer belangrijke zaken om rekening mee te houden. Daarom…

Wanneer het in één keer goed moet… Tegelzetters Gilde!