Vloeren in de Lijm

Ook voor lijmwerk bent u bij Tegelzettersgilde.nl op het juiste adres. Onze tegelzetters hebben allemaal genoeg product kennis in huis om de juiste verwerking te kiezen voor de materialen die zij moeten verwerken. Dit is dan ook enorm belangrijk voor het uiteindelijke eindresultaat van uw tegelwerk.

lijmwerk

Het verwerken van Braziliaanse Leisteen

Bij het verwerken van Braziliaanse leisteen kiezen wij voor een verwerking in een snel drogende lijm. Daarnaast worden de tegels verwerkt volgens de “Butter-Floating” methode. Dit betekend dat zowel de tegel als de vloer wordt ingelijmd. Wanneer dit niet gebeurt zullen de tegels na verloop van tijd los komen te liggen. Dit komt omdat deze leisteen de eigenschap heeft te gaan schotelen bij vochtopname en / of temperatuur wisselingen.

Kiezen van de juiste lijmkleur

Niet alle tegels kunnen in de grijze lijm verwerkt worden. Er is namelijk een groot aantal lichte natuursteen soorten die doorschijnen. Wanneer u één van deze tegels in de grijze lijm verwerkt verschijnen er later grijze lijm strepen in de vloer. (afdruk van de lijmkan).

Waar kunt u op letten

  1. Let er altijd op dat wanneer u een smeervloer laat leggen dat dit goed gebeurt. De vloer dient zo vlak mogelijk te zijn. Maar een ander punt dat vaak vergeten wordt is de hoeveelheid cement in de dekvloer. Zorgt dat de vloer niet te zanderig gesmeerd wordt.
  2. Ook in de hoeken loopt de vloer vaak op. Laat de smeerder de hoeken goed platdrukken met een spaan, zodat uw tegels mooi vlak in de hoek geplaatst kunnen worden.