Vloeren in de Specie

Doordat Tegelzetters Gilde bestaat uit een team van echte ambachtelijke vakmensen, zijn wij ook het adres voor het verwerken van vloeren in de specie. Anders dan bij vele “nieuwbouw” tegelzetters. Wordt er bij Tegelzetters Gilde per vloer gekeken naar de juiste verwerking. Veel vloeren zijn namelijk niet geschikt om in de aardvochtige specie te leggen. Deze vloeren dienen dan ook vermetselt te worden. Omdat niet veel tegelzetters dit kunnen, worden ook deze vloeren vaak in de te droge specie geklopt. Het resultaat is dan vaak dat de tegels al binnen een jaar los liggen, en dat de voegen los komen.

specie werk

Ouderwets Metselen

Het metselen van natuursteen gebeurt dan ook ouderwets onder de draad. Op deze manier worden de tegels in een laag natte metselspecie gedrukt. Wanneer er tijdens deze verwerking holle ruimtes blijven onder de tegels, worden deze opgevuld door de vloer dun in te voegen, en de vloer goed aan te vloeien.

Het eindresultaat is een bikkelharde vloer die als één geheel vanaf de betonvloer opgebouwd is.

Per situatie kan nog gekeken worden naar verschillende elementen. In sommige gevallen (bij vloer verwarming) is het belangrijk isolatieband langs de muren te plaatsen. En soms wordt er gekozen om de vloer doormiddel van een zijl te scheiden van de betonvloer (een zwevende vloer). Dit is per situatie verschillend, maar ook hierin krijgt u van ons een duidelijk advies.